Tarihçe

Okulumuz 1942-1943 öğretim yılında şimdiki Tugayın bulunduğu yerde Tesviyecilik, Demircilik ve Marangozluk bölümleriyle Burdur Sanat Ortaokulu olarak açılmıştır. 1947-1948 Eğitim-öğretim yılında şimdiki binamızın bulunduğu "E" tipi binalarda Erkek Sanat Enstitüsü olarak açılmıştır. Bu binaların yeterli olmaması nedeni ile aynı saha içerisinde 16 derslikli yeni binamız, 1966-1967 öğretim yılında hizmete girmiştir. Aynı yıl Elektrik bölümü açılarak bölüm sayısı dörde çıkarılmıştır. 1976-1977 öğretim yılında Okulumuz bünyesinde Teknik Lise Makine ve Elektrik bölümleri eğitim-öğretime başlamıştır. 1990-1991 öğretim yılında yeni binada Motor bölümü açılarak eğitim öğretime başlamıştır. 1991-1992 öğretim yılında Elektronik bölümü, 1992-1993 yılında Teknik Lisesinin Bilgisayar bölümü, 1993-1994 öğretim yılında Anadolu Teknik Lisesinin Bilgisayar Bölümü ve 2003-2004 öğretim yılında Bilgisayar Donanım Bölümü ile bölüm sayısı 11´e çıkarılmıştır. Okulumuzun adı, 2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığının, mesleki ve teknik ortaöğretim sisteminin yeniden yapılanmasına ilişkin yapılan çalışmaları kapsamında Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değişmiştir.2014-2015 eğitim öğretim yılından itibaren okulumuzda, Mesleki ve Teknik Eğitimi Güçlendirme Projesi (MEGEP) kapsamında 8 tane Alan faaliyet göstermektedir.

Bu alanlar :

1.        Bilişim Teknolojileri Alanı

2.        Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı

3.        Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı

4.        Makine Teknolojisi Alanı

5.        Metal Teknolojisi Alanı

6.        Mobilya ve İç Mekan Tasarım Alanı

7.        İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Alanı

8.        Tesisat Teknolojisi Alanı ve İklimlendirme Alanı

Okulumuzun Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Makine ve Tasarım Teknolojisi alanları LGS puanıyla Anadolu Teknik Programına öğrenci almaktadır.

Yetiştirdiği mezunlarıyla, ülkemizde adından söz ettiren, bireylerin mesleki ve kişisel ihtiyaçlarını karşılayan, ulusal ve uluslararası akredite edilmiş, bölgesinde ve ülkesinde saygın ve tercih edilen önder bir kurum olma vizyonu ile eğitim yaşamımızı sürdürmekteyiz. Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Tobb Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında Mesleki Eğitim İş Birliği protokolü ile bu süreci taçlandırmış bulunmaktayız. Bu kapsamda 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı itibarıyla 'Proje Okulu' olarak eğitim hayatına devam edecek olan okulumuzda sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi, öğrencilerin sosyal ve zihinsel becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Burdur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  "Geçmişin İzi, Geleceğin Garantisi" olarak yoluna devam etmektedir.

Yayın: 12.03.2013 - Güncelleme: 30.06.2021 13:58 - Görüntülenme: 2593